Romaniainnsamling

Romaniainnsamlingen to ganger i året er blitt et varemerke for Randaberg Frikirke, og et tiltak som hele bygda støtter opp om.

To ganger i året - 1. søndag i advent, og under Vårmarken - kommer det en stor trailer fra Romania og stiller opp utenfor Mega i Randaberg sentrum, for å ta imot gaver til et barnehjem og til fattige menigheter i Romania.  Og Randaberg-folk har gjennom flere år vist stor giverglede!  Igjen og igjen har vi sett at den store traileren har blitt fylt opp med leker og klær, møbler og utstyr - alt som vi selv har gjort oss ferdige med, men som er fullt brukbart for mennesker som ikke har så mye å rutte med som oss i rike Norge.  Og selv om ikke alt vi gir har vært i topp stand, har vi også fått erfare at folk i Romania er flinke til å reparere, og tar derfor i mot med glede og takknemlighet.

Dette har vist seg å være en vinn-vinn løsning:  For oss er det en fin anledning til å bli kvitt utdaterte eiendeler som vi har satt på loftet eller i boden -  på en måte som gir oss god samvittighet - og for barn og voksne i Romania har det vært en kjærkommen håndsrekning.  Stor takk til alle glade givere!  Vi fortsetter med denne innsamlingen så lenge det er behov for det - og det vil det nok være i mange år framover.  Det er dessverre sant, det Jesus en gang sa: "De fattige har dere alltid blant dere."  Han sa også: "Det dere gjorde mot en av disse mine minste, har dere gjort mot meg."